Politika privatnosti

Politika privatnosti i pravila ponašanja

www.lol.rs je društvena mreže napravljena u Srbiji u vlasništvu kompanije Inbox d.o.o. Beograd, Bulevar dr Zorana Đinđića 99, 11070 Novi Beograd, PIB 100039036, osnovan 16.08.2001. godine.

www.lol.rs povezuje ljude na osnovu interesovanja, tako što se korisnici www.lol.rs registruju na sajtu unoseći svoje osnovne podatke (ime, prezime, Username, Password, datum rođenja, pol). Posle toga, korisnici biraju tagove (pojmove) od već postojećih tagova, koji odgovaraju njihovim interesovanjima ili sami ubacuju nove tagove (korisnik može da odabere neograničen broj tagova). Novi tagovi postaju aktivni pošto ih odobri administrator www.lol.rs.

Po izboru tagova, korisnik može da selektuje određeni broj ili sve tagove koje je uneo i pretraži bazu korisnika www.lol.rs, kao i bazu Grupa koje se nalaze na www.lol.rs. Kao rezultat, pokazaće su se spisak drugih korisnika www.lol.rs, sa spiskom zajedničkih tagova i procentom podudaranja. Kod pretrage Grupa, pojaviće se spisak grupa sa zajedničkim tagovima.

Korisnik www.lol.rs može da pošalje zahtev za prijateljstvo drugom korisniku www.lol.rs sa kojim ima zajedničke tagove, gde se uz tekst zahteva za prijateljstvo u mailu nalazi i spisak zajedničkih tagova. Korisnik može da pošalje zahtev za prijateljstvo bez spiska zajedničkih tagova, ali to ne preporučujemo jer je u suprotnosti sa konceptom www.lol.rs.

Korisnik može da pravi svoje Galerije slika, da chatuje sa drugim korisnicima koji su online, kao i da šalje mailove preko www.lol.rs.

Korisnik može da formira Grupe, gde preporučujemo da se unese što više pripadajućih tagova, kako bi veći broj korisnika www.lol.rs mogao da ima zajedničke tagove sa tom Grupom. Sadržaj, tekstovi, slike i komentari ne smeju da budu uvredljivi i moraju da poštuju pravila ponašanja iz ove Politike privatnosti. 

Svako ko se registruje kao korisnik sajta www.lol.rs je upoznat sa pravilima na ovoj stranici i slaže se sa tim da će postupati u saglasnosti sa istim kada koristi sajt. Korisnici koji su mlađi od 18 godina registracijom na www.lol.rs daju saglasnost da sajt koriste zajedno sa svojim roditeljima i da su njihovi roditelji upoznati i saglasni sa tim da imaju profil na sajtu. Administracija i moderatori sajta čine sve što je u njihovoj moći da svim korisnicima bude prijatan boravak na sajtu ali nisu i ne mogu biti odgovorni za bilo koje eventualne posledice koje mogu nastati zbog korišćenja sajta.

Iako je to zabranjeno, potrebno je da znate da sve što stavite na sajt neki zlonamerni korisnici to mogu da stave na neki drugi sajt. Administracija sajta tada ne može ništa da uradi ako je sadržaj na nekom drugom sajtu.

Pravila sajta

 www.lol.rs  je besplatan i korišćenje istog deluje po principu "onako kako je". Vlasnici sajta www.lol.rs  nisu odgovorni za moguće posledice koje proizilaze iz korišćenja sajta i aktivnosti drugih korisnika sajta, u slučaju da sajt nisu dostupni neko ili sve vreme iz tehničkog razloga kao ni bilo kog drugog razloga. Svako mora da koristi sajt u skladu sa pravilima, preporukama i na svoju odgovornost. Vlasnici www.lol.rs zadržavaju pravo da menjaju pravila sajta shodno potrebama, a promene će biti prikazane na ovoj stranici.

Molimo one koji se ne slažu sa www.lol.rs pravilima da ne koriste ovaj sajt. Svaka šteta koja nastaje usled kršenja ovog pravila čini osobu koja je izazvala štetu potpuno odgovornom za to. U slučaju da vlasnici sajta www.lol.rs ne žele da ponude uslugu za određenog korisnika sajta www.lol.rs, oni mogu da blokiraju nalog tog korisnika bez objašnjenja razloga zbog kojeg je to učinjeno.

Zabranjeno je da se koriste lični podaci koji ne pripadaju tebi u tvom profilu kao i bilo koji drugi sadržaj koji nije tvoj ili nemaš dozvolu autora za korišćenje! Svaki korisnik može da ima samo jedan nalog. Ponovljeni nalozi biće blokirani bez prethodnog upozorenja kao i osnovni nalog korisnika jer krši pravila sajta. Takođe, zabranjeno je korišćenje podataka i slika korisnika www.lol.rs na drugim sajtovima. Sajt www.lol.rs kao i bilo koji drugi sajt na Internetu ne može da zna da li neko koristi tuđu sliku sem ako se ne radi o slikama poznatih ličnosti. Svi korisnici sami odgovaraju za svoje postupke na sajtu. U slučaju ako se za tim ukaže potreba, svi podaci korisnika koji krše pravila sajta će biti predati nadležnim organima.

Zabranjeno je slati cirkularna pisma i bilo kakve poruke za oglašavanje preko mailbox-a, javnih komentara, foruma ili tvog naloga/profila. Molimo te da upozoriš moderatore slanjem žalbi koje se odnose na stvari kao što su ove, tako što ćeš dodati kopiju primljenog maila sa imenima pošiljalaca maila, vremenom slanja ili drugim neophodnim dokazom.

Pretnje, uvrede, provokacije i prozivanja bilo koje vrste drugih korisnika ili nepristojni sadržaji su zabranjeni, bilo da su na javnom forumu, u privatnim porukama, komentarima na slike ili korisničkom imenu sajta www.lol.rs (to uključuje i nepristojno pisanje protiv administracije sajta i pravila sajta). Širenje religioznih uverenja, rasističke propagande ili drugih neetičkih i ilegalnih aktivnosti je takođe zabranjeno. Kada koristiš www.lol.rs, moraš da budeš učtiv dok komuniciraš sa drugim korisnicima. Administracija sajta ima pravo da promeni sadržaj ili obriše deo teksta ukoliko nije u skladu sa pravilima sajta. Administracija sajta ima pravo na uvid u sve podatke o nekom korisniku uključujući ali ne ograničavajući se na vreme registracije, IP adrese, da li korisnik ima više naloga, da li korisnik skriptu za glasanje, cookije itd. a sve u cilju sprečavanja i rešavanja zloupotreba pravila na sajtu i sporova među korisnicima i mogućnost davanja istih podataka na uvid relevantnim institucijama ako neko zloupotrebi nečije slike, lične podatke ili se nedolično ponaša na sajtu. Takođe, kao dodatna zaštita naših korisnika, korisnici mogu sami da prijave nedoličnu poruku koju su primili od druge osobe a administracija sajta je postavila u sistemu određene mamce za nepristojne ključne reči i korisnik koji šalje poruke koji sadrže te mamce može da dobije upozorenje da bude učtiv/a ili će mu/joj nalog biti blokiran. Postoji i opcija spam stringova koji mogu automatski da blokiraju slanje određene poruke drugom korisniku ako sadrži nedozvoljene reči, najčešće korišćeno protiv lančanih poruka. Ovo su mehanizmi koji pomažu administraciji da mnogo brže stekne uvid o tome ko vrši aktivnosti na sajtu koje su protivno pravilima sajta.

Zabranjeno je da ocenjuješ slike i gledaš profile korišćenjem programa ili skripti.

Zabranjeno je postavljati sadržaj ili linkove ka sadržajima van sajta koji upućuje na nedozvoljeni sadržaj ili sadržaj za koji ne postoji licenca na eksternom sajtu npr. MP3 pesme, kao i sve ostalo što je zakonom zabranjeno.

Zabranjeno je da otvaraš naloge drugih korisnika ili da zadireš u privatnost korisnika www.lol.rs na neki drugi način tako što im oduzimaš pravo da bezbrižno koriste sajt. Takođe, jako je bitno da održavate dobru sigurnost na vašem računaru i da vodite računa sa kojih računara pristupate www.lol.rs sajtu kako ne bi neko drugi došao u posed vašeg naloga. Ukoliko vam neko upadne na nalog, jedino što možemo da uradimo je da vam pošaljemo IP adrese pristupa na vašem nalogu.

U slučaju kršenja pravila i u skladu sa stepenom strogosti pravila prekršilac će biti kažnjen. Moderator može samo da te upozori ako je kršenje nenamerno ili neznatno. Ne možeš protestovati protiv upozorenja ili obaveštenja datog od strane moderatora. Ako je kršenje pravila teže, nalog će biti blokiran bez upozorenja i prilike da se povrati.

Pravila za procesiranje ličnih podataka

Saglasnost sa važećim pravilima znači da je korisnik dao pristanak vlasnicima www.lol.rs za procesiranje informacija koje su objavljene od strane korisnika na www.lol.rs, uključujući slike i druge lične podatke:

  • 1. za obezbeđivanje usluge od strane vlasnika www.lol.rs sajta;
  • 2. za usluge i marketing od strane vlasnika www.lol.rs, što uključuje nuđenje korisnicima više personalizovana, ugodnija i inovativnija rešenja od strane vlasnika www.lol.rs i u saradnji sa partnerima www.lol.rs sajta.
  • 3. za lične ciljeve vlasnika www.lol.rs, kao što je npr. promocija sajta www.lol.rs na drugim sajtovima i medijima, kada se mogu postaviti slike korisnika i korisnička imena na www.lol.rs.

Prilikom korišćenja www.lol.rs usluga ili aplikacija koje podrazumeva davanja podataka korisnika trećim licima (uključujući kompanije van uticaja vlasnika www.lol.rs ), koje su u vezi sa kupovinom određenih usluga, korisnik se prethodno saglasio davanjem ličnih podataka, uključujući slike koje su neophodne za datu uslugu. Ukoliko korisnik povuče prethodno dati pristanak onda će to značiti zahtev za prestanak korišćenja date usluge. www.lol.rs vlasnici garantuju da neće objaviti slike korisnika nitii druge lične podatke sa www.lol.rs, u online ili offline publikacijama koje krše zakon Republike Srbije.

Sa davanjem pristanka za data pravila, korisnik je saglasan da da pristanak vlasnicima www.lol.rs da šalju svojim korisnicima svoja obaveštenja i reklame ili reklame njihovih partnera na korisnikov www.lol.rs mailbox i da šalju www.lol.rs informacije u vezi sajta i partnera na email adresu korisnika www.lol.rs sajta.

www.lol.rs vlasnici mogu proslediti email adrese ili podatke korisnika www.lol.rs sajta, uključujući i slike korisnika, drugim stranama, ne računajući za potrebe u prethodno navedenom članu broj 2, kao i ukoliko su podaci potrebni nadležnim institucijama u rešavanju sporova kao i samim učesnicima sporova.

Ukoliko ne želite više da koristite www.lol.rs, pošaljite mail sa zahtevom na admin@lol.rs i bićete izbrisani iz baze www.lol.rs. Ukoliko ne želite da primate mejlove sa sajta www.lol.rs, u donjem delu mejla koji dobijete sa sajta ćete videti link za odjavu sa mailing liste.

Pravila za dodavanje slika

Slika koju želiš da dodaš treba da bude u JPG formatu. Slika treba da pokriva celu površinu za sliku (bele ivice ostale od skeniranja su zabranjene) i treba da bude postavljena vertikalno.

Preporučuje se da osoba i njegovo/njeno lice treba da bude čisto/vidljivo na slici i da se ne koriste slike koje ne prikazuju osobu. Osoba treba da bude u prvom planu, npr. slike sa više od 15 ljudi nisu u skladu sa ovim pravilom. Pre nego što dodaš sliku, proveri da li odgovaraju kvalitet i veličina slike. Suviše male slike, tamne, mutne ili slike sa mrljama neće biti prihvaćene od strane moderatora.

Ako je na slici više od 1 osobe, onda vlasnik slike treba da istakne sebe tako što će označiti mesto na slici ili ispod nje. Ukoliko je na prvi pogled na sliku ili njen naziv moguće shvatiti ko je vlasnik naloga/slike, to znači da si sebe na pravi način stavio u prvi plan. Naziv slike može biti na srpskom ili na engleskom jeziku.

Pornografske slike su zabranjene. Moderatori odlučuju da li je slika na granici između pornografije ili ne. Nepristojne ili uvredljive slike ili nazivi slika nisu dozvoljeni. Zabranjene su po karakteru ilegalne, slike koje propagiraju rasizam, neprijateljstvo ili nasilje (na primer, ciljanje na nekog oružjem).

Slike na kojima su prikazani ili upotrebljeni narkotici, alkohol ili tobako, su zabranjene. Moderator može da zabrani sliku u slučaju da je očigledno da je korisnik/korisnici na slici u pijanom stanju, sliku na kojoj je glavni predmet cigareta ili sliku/opis slike koji propagira konzumiranje alkohola/cigareta. List marihuane i nargile se takođe smatraju narkotičkim znakovima.

Slike dece u uzrastu 0-6 godina (uključujući i 6) su zabranjene. Sve slike ljudi ispod 7 godina starosti smatraju se dečijim slikama, osim ako je vlasnik naloga korisnik kompjutera uzrasta 7-10 godina. Ako osoba stara 25 godina postavi fotografiju sebe na kojoj je imao/la 9 godina, slika će se takođe smatrati dečijom. Kada devetogodišnjak dodaje svoju sliku na kojoj ima 9 godina, onda je to u skladu sa ovim pravilima.

Zabranjene su slike/nazivi slika koje sadrže oglas, takođe i logotip kompanije ili foto-radnje (uključujući i sliku procesora ili grupe koja se bavi procesorima) koji se nalaze na ivici slike, osim kod Grupa, koje mogu da sadrže ovakve slike.

Zabranjeno je dodati slike koje nisu tvoje ili koje mogu biti zaštićene autorskim pravom. Ako vlasnik slike nema pravo/odobrenje da koristi sliku na kojoj su drugi ljudi, onda je zabranjeno prikazati/postaviti tu sliku. Takođe, korišćenje detalja (pozadina, logotip, aso.) koji su zaštićeni autorskim pravom je zabranjeno.

U slučaju sumnje povrede copyright-a, preporučujemo da prvo kontaktiraš vlasnika naloga koji je postavio spornu sliku ili drugi sadržaj na www.lol.rs. Ako zloupotreba ostaje i nakon toga, kontaktiraj nas na admin@lol.rs sa naslovom poruke Prijava zloupotrebe na sajtu www.lol.rs.

Molimo da uradiš copy&paste u email poruku celokupne prethodne korespondencije sa osobom koja krši copyright (uključujući naslove poruka i datume). Ako vidiš da neko koristi tvoju sliku bez tvog odobrenja, molimo da nam pošalješ mejl sa linkom na nalog gde se nalazi tvoja slika i označi nalogu u mejlu kao "Zloupotreba". Takođe, pošalji link na tvoj profil i označi ga "Vlasnik naloga" (ukoliko imaš profil na www.lol.rs). Za što brže razrešenje datog problema biće potrebno da pošalješ svoju sliku na admin@lol.rs (npr. drzis novine u desnoj ruci) kako bi bili sigurni da neko lažno ne prijavljuje nekog korisnika za zloupotrebu slika (to šalješ isključivo nama na tu adresu a ne nekom moderatoru na njegov/njen zahtev). Takođe, molimo te da navedeš sve linkove ka onima koji su u vezi sa tvojim problemom u poruci koju nam šalješ.

Ako autor slike ili osoba koja je na slici nije dobio/la dozvolu da objavi sliku i žali se zbog toga, tada će osoba koja je to objavila biti potpuno odgovorna i moraće se suočiti sa posledicama.

Prema zakonu svi podaci, koji mogu pomoći u nalaženju prekršioca autorskih (i bilo kojih drugih) prava, biće predati nadležnoj službi državne ili gradske uprave. Imaj u vidu kada dodaješ slike da moderatori imaju pravo da zabrane svaku sliku koja nije sukobu sa gore navedenim pravilima ali sadrži neprikladan materijal ili može nekome da naškodi. Takođe, imaj u vidu da svaka slika koju postaviš na www.lol.rs (a to isto važi i za sliku postavljenu na bilo koji drugi sajt) može neko da zloupotrebi i postavi na neki neprikladni sajt. www.lol.rs ne preuzima odgovornost za to a ono što administracija može da uradi je da da IP adresu osobe koja je postavila sliku ukoliko osoba čije su slike postavljene na neprikladan sajt pruži adekvatne dokaze za tu osobu. www.lol.rs ne odgovara za bilo kakve eventualne posledice koje korisnici mogu da imaju korišćenjem ovog web servisa. Ukoliko je neko postavio laznu informaciju na sajt a ima veze sa drugom osobom ili vama potrebno je da nam posaljete link do tog profila/stranice kako bi mogli preduzeti potrebne mere.

Moderatori sajta www.lol.rs odlučuju o tome da li su slike odgovarajuće.

Pravila i uslovi OpenSocial aplikacija

Dodavanje ove aplikacije će dobiti pristup tvom javnom profilu i listi prijatelja. Dodavanjem ove aplikacije tvoje javno dostupne informacije u profilu će biti deljene sa developerom aplikacije, sa prijateljima koji primaju tvoje novosti i sa svakim drugim korisnikom ove aplikacije bez obzira da li korisnik aplikacije koristi naš ili neki drugi sajt gde se koristi ova aplikacija (zajednički naziv "Data Recipients"). Pod "javno dostupnim informacijama" podrazumevamo informacije koje su dostupne na tvom profilu koje nisu obuhvaćene podešavanjima privatnosti koji ograničavaju pristup prijateljima prijatelja, prijateljima ili tebi. Ovo uključuje sadržaje kao slike i video klipovi.

www.lol.rs će sve izmene u Politici privatnosti i pravilima ponašanja objavljivati na ovoj stranici.

Beograd, 25.12.2012. godine (datum poslednje izmene)

Novi tagovi

Ivana Španović Festival "Vračar Rocks" Iva Ikon Exploited Danijel Alibabić Kygo Mortal Kombat Trilogy Mercedes-Benz E-Class Cloud Atlas Brakus Odtridopet DJ Pookie Paris-Dakar Rally Richard Hammond's Tech Head Farma-4 Sergei Prokofiev Clemson football Rizična igra Padaće ćufte plava kosa lišće žuta

Top 10

druženje ljubav muzika filmovi putovanja Facebook čokolada Beograd pizza pivo

Popularni tagovi

Novak Đoković Pirates of the Caribbean Paris-Dakar Rally kafa ljubav i sex svadbarski kupus duhovitost Exploited Ivana Španović Mortal Kombat Trilogy